Zeehond gespot

Published on 18 January 2022 at 19:50

Vandaag liep ik zoals zo vaak in de ochtend even richting strand om de zee te zien, dit keer met camera want er waren mooie golven voorspeld. Maar de zee liet zich vandaag niet zien, maar gelukkig wel een volle maan in de mist....en een zeehond op het strand.
Eerst dacht ik dat het jonge beestje aan het chillen was, maar na nog eens goed te kijken zag ik dat hij klaar wakker was en onder een van zijn poten (?)  gewond was.

Gebeld met 144 (Red een dier) en binnen no time werd ik teruggebeld door de mannen van Zeehondencentrum Pieterburen. Ze reden net weg uit Noordwijk, maar kwamen rechtstreeks onze kant op. In de tussentijd heb ik mijn nieuwe vriend gezelschap gehouden, en tegen ' m aangepraat. Had ik jou laatst niet in het water gezien? Toen arriveerde de reddingsbrigade alweer en moest ik afscheid nemen. Ik begreep van de brigade dat het een "oude" bekende is, die gezien zijn gezondheid vaker wordt opgepikt.  Hoop dat ik 'm de volgende keer als een jonge hond op t water tref!